Musikalske venner

Vi bor i et lille land og derfor har vi et ”lille” sprog.

På det sprog har vi alligevel skabt verdens største sangskat, hvor snart sagt enhver forening, loge eller sammenslutning har sin egen sangbog: Spejdere, arbejderbevægelse, idrætsorganisationer, højskoler, pensionister, mm

Vi rammer dagen ind med morgensange og aftensange. Når vi i fællesskab sætter melodi til poesien, er det ofte de stærkeste kræfter i tilværelsen, vi står sammen om: kærlighed og venskab, frihed, demokrati og fællesskab, tro og mening, glæde, forskellighed og solidaritet….

Sange og poesi er kærlighedens, håbets og frihedens sprog.  I 60´erne formulerede Benny Holst: ”Det er lettest at holde et folk i skak, som ingen sange har”. Men vi vil ikke holdes i skak. Vi vil være aktive deltagere i vores demokratiske land. Måske er det derfor, at sangen fylder så meget.

Tak til alle sangskriverne for deres vidunderlige sange. Jeg – og vi – skal gøre hvad vi kan, for at holde dem smukke og levende.

Per Larsen, folkemusiker og historiefortæller – initiativtager til “Musiske fortællinger”.

Ideen til musiske fortællinger kommer fra Per Larsen, én af grundlæggerne til Den Rytmiske Højskole i Odsherred og efterfølgende forstander i en lang årrække. I de seneste år har han arbejdet for Muskelsvindfonden, hvor han bl.a. har haft ansvaret for den store frivillighed.

Musikken har altid været et omdrejningspunkt i såvel arbejdslivet som i privatlivet.  I privatlivet primært som aktiv amatørmusiker i forskellige sammenhænge.

Besøg Per her

 

Musisk fortælling kan opleves i forskellige udgaver. Nogle gange møder du Per Larsen alene, men som oftest har han følgeskab af én af sine musikalske venner.

Musisk fortælling som duo:


– med Pete Repete, musiker og komponist.

Medvirkende på et utal af musikudgivelser gennem tiden. Big Fat Snake siden ‘91.Tidligere medlem eller indspillet med: Repeat Repeat, Rattlers, Malurt, Michael Falch, C.V. Jørgensen, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Lars H.U.G., Elvis Presley´s TCB Band, Erik Grib, Henrik Strube, Poul Krebs…

 

Besøg Pete her

 

– med John Larsen, musiker og komponist.

Tidligere leder af kulturhuset Pakhuset i Nykøbing. Aktiv musiker i mange forskellige sammenhænge. Kendt fra gruppen Nice Guys (Odsherred), hvor han synger, spiller guitar og keyboards. John Larsen er også kendt som historiefortæller, hvor han ofte fortæller om rockens rolle.

Besøg John her

 

 

 

– med Mette Guldagger, journalist, musiker og sanger

Journalist på Politiken. Aktiv musiker i forskellige sammenhænge. Har sunget mange forskellige genrer fra blide jazz-ballader til politisk rock. Aktiv korsanger, hvor særligt Tritonus koret fra København er begavet med Mettes dejlige stemme  

Besøg Mette her

 

– med Albert Madsen, musiker og sangskriver

Albert har spillet akustisk ragtimeblues-guitar i snart 45 år og har altid skrevet hele sit materiale selv. Han hører til blandt de fineste sangskrivere og troubadourer, blandt andet fordi hans iørefaldende melodier og ærlige, personlige, følsomme og sjove sange, ofte rammer plet hos publikum. Han tog fat på guitaren som 15-årig hvor inspirationen kom fra Bert Jansch, Ralph Mctell, Stefan Grossmann og selvfølgelig fra de gamle bluesroots-mestre, med et touch af kærlighed til den skotsk-irske tradition.

Mød Albert her

 

– med Anders Heidelbach, musiker og underviser på DRH

Anders er professionel bassist og har spillet i mange forskellige sammenhænge. Pt spiller han med ZiDiDaDa.

Samtidig inspirerer han unge mennesker på Den Rytmiske Højskole, hvor han har været fastansat lærer siden 2000

 Besøg Anders her

 

 

 

Musisk fortælling med Trio Guldagger+:Trio Guldagger+ – Danmaks største trio består af Mette Guldagger, Albert Madsen, Anders Heidelbach og Per Larsen. Trioen har specialiseret sig i at formidle Sebastians store og spændende sangskat. Du kan se meget mere om trioen, hvis du besøger trioens FB side:

 

 

 

Med Torben Egeris.  Pianist og komponist.

Torben har optrådt professionelt på utallige scener og sammenhænge de sidste 40 år. Forstander for Højskolen Snoghøj fra 2003 til 2013.
Arbejdet med psykologi, filosofi og selvudvikling, samt vandring, svøm- ning og yoga i mange år.  Indehaver af Højskolerejser. Besøg Torben her

Lyspunkter er et musikalsk og menneskeligt samarbejde mellem de to forstandere Per Larsen og Torben Egeris, der efter endt “tjeneste” på henholdsvis Den Rytmiske Højskole i Vig og Højskolen Snoghøj ved Fredericia, har kastet deres virkelyst på udbredelse af “højskole” udenfor højskolebygningerne.

Lukket for kommentarer.